Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan HIER.

  nieuwsbrief logistiek.com
en groothandel.net

nr. 1
januari 2009

redactie:
Kars Jolaan:
|voornaam| |achternaam|, |bedrijf|
ontvanger nr: |ID|snel naar:
automatisering
electropallettrucks
heftrucks diesel
heftrucks electro
heftrucks gas
hoogbouwtrucks
hoogwerkers
hijsen/takelen
magazijnbakken
magazijntrekkers
opslagbedrijven
opslagsystemen
orderpicksystemen
orderpicktrucks
pallets
palletwikkelaars
reachtrucks
stapelaars
systeemtrucks
vraag en antwoord

merken:
Atlet
Linde
Sichelschmidt
Toyota

extern zoeken:
bedrijfsauto.com
groothandel.net
verpakkingen.com
truck catalogussponsored links:
Contimeta
Immer-Goed

Sponsored link plaatsen? Vraag info.oproepen:

Bofrost in Pijnacker zoekt een magazijn-medewerker voor 20 uur per week. Het werk vindt plaats in de vroege ochtenduren. Informatie: tel. 015 3698964.

Een oproep plaatsen? Mail.Deze mailing list wordt uitgegeven door Corneliszoon met steun van de deelnemers van logistiek.com. Aantal ontvangers: 3100.

Aan- of afmelden.

Heeft u nieuws te melden? Mail het ons.

uitgever:
Corneliszoon
Postbus 6078
2702 AB Zoetermeer
(+31) 79 3420736
HR 27166507


 
logistiek.com > nieuws > nieuwsbrief januari 2009
Logistiek.com beleeft een dynamische start met compleet overzicht van leveranciers en merken.

Voor het eerst is er een website met een compleet overzicht van leveranciers, merken en productlijnen in de interne logistiek. Het team van Corneliszoon heeft met veel inspanning en enthousiasme deze inventarisatie gemaakt, bestemd voor logistieke beslissers en inkopers. De compleetheid en geavanceerde zoekmethodiek laten alles wat er op dit gebied was, in de schaduw staan.
De vernieuwde marktplaats werd gepresenteerd op de IndustriŽle Week in Utrecht, waar veel belangstelling was voor ons initiatief en waar zich spontaan diverse nieuwe leveranciers bij aansloten.
Lees verder.

Heeft u zich aangemeld voor de nieuwsbrief van groothandel.net? Dan ontvangt u voortaan deze gecombineerde nieuwsbrief. Reden hiervan is dat wij de efficiency willen verhogen, en dat er een overlapping bestaat in onderwerpen. Veel van onze lezers hebben bovendien aangegeven het liefst ťťn gecombineerde lezenswaardige nieuwsbrief te ontvangen, dan meerdere versnipperde nieuwsbrieven.
Verder kunnen we u melden dat groothandel.net in 2009, net als verpakkingen.com en logistiek.com, een totale metamorfose zal ondergaan, compleet met nieuwe huisstijl.Crown ESR reachtrucks: beter doorzicht, hogere stabiliteit

Crown heeft enkele belangrijke verbeteringen aangebracht aan zijn ESR reachtruckserie. Zo is het zicht door de mast verbeterd dankzij een bredere mast en beter weggewerkte slangen en kettingen, werd de stabiliteit verhoogd en kreeg de truck een draaibare en kantelbare chauffeurstoel.
Lees verder.

Opslagsysteem I-Cube leidt tot enorme ruimtebesparing.

WICS Solutions heeft samen met het Belgische Storax een opslagsysteem ontwikkeld waarmee een zeer hoge vullingsgraad kan worden bereikt en waarmee toch alle pallets snel bereikbaar zijn. Het gaat om I-Cube, een kubistisch uitziend automatisch magazijn dat werkt met carrousels en liften, en ondanks het compacte uiterlijk toch geschikt is voor hoge doorloopsnelheden.
Het systeem maakt gebruik van traditionele mechanische componenten en slimme software. Lees verder.

Nieuwe producten op logistiek.com.

Op logistiek.com vindt u een overzicht van logistiek materieel, logistieke systemen en hun leveranciers. Een selectie uit de nieuwste toevoegingen.

  Toyota Tonero 52-8FDJF35
3,5 tons uitvoering van de Tonero diesel heftruck serie van Toyota.
Meer info >
  Jungheinrich EJE 225
Electropallettruck voor het zware werk: verplaatsen van pallets tot 2500 kg gewicht. Beschikt over een 1,6 kW AC-motor, een chassis uit 8 mm dik staal, gedempte steunwielen, verstevigde vorken.
Meer info >
  Nissan UNS 140
reachtruck, hefcapaciteit 1400 kg, hefhoogte tot 7250 mm.
Meer info >
  Doculabel A6 DIN-Long
Dispenser van documentenzakken om zendingen mee te beplakken. Sneller en geeft minder afval. Meer info >
  Atlet ES 2300
Deze Atlet handpallettruck is grotendeels gemaakt van roestvaststaal en daardoor geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie waar hygiŽne belangrijk is. Eventueel is ook de disselboom als rvs leverbaar.
Meer info >
  ExpandOS
Kartonnen binnenvulling voor verpakkingen. Wordt door een machine op lokatie gestanst.
Meer info >
  Schmalz Jumboflex
Ergonomische en flexibel inzetbare slangheffer met eenvoudige eenhandsbediening, voor draaglasten tot 35 kg. Aanhangend product is volledig draaibaar en 90 graden zwenkbaar zodat het ook aan de zijkant kan worden opgenomen of afgezet.
Meer info >
  TVH SmartSweep
TVH brengt de SmartSweep op de markt: een mechanische veegmachine zonder aandrijving, die aan de vorken van elke heftruck kan worden bevestigd. Hij kan binnen een minuut aan de vorken worden geklemd, heeft twee luchtbanden en een rubberen steunwiel, en draait mee in de bocht waardoor de draaicirkel niet extreem wordt vergroot.
Meer info >
  Morsestraat, Tiel
Te huur centraal gelegen loodsruimte. Hoogte circa 7 meter. Twee laaddocks met dockshelters, twee grote overheaddeuren. Vooralsnog geen stellingen maar dat is wel mogelijk. Ook eventuele kantoorruimte beschikbaar.
Meer info >
  Indapp TS 1600
Sneeuwschuif, de meest gangbare schuiver voor licht en zwaar materiaal, met verstelbaar schuifblad. Terreinschuiver voor divers materiaal. Papierschuiver voor gelijksoortig licht en zwaar materiaal met extra hoog schuifblad.
Meer info >
  Indapp IS 110
Handstrooier met diverse toepassingen en zelfdragende bak van roestvrijstaal (RVS). Strooier met stalen, gepoedercoate kuip, te bevestigen achter de vorkheftruck. Meer info >
  Van Riet Palletlift
Lift voor het omhoog brengen van pallets. Meer info >

Uw bedrijf toevoegen als leverancier van bovenstaande producten
Uw eigen product toevoegen op website of nieuwsbrief

(advertentie)


Wij heten u van harte welkom op de VILO Relatiedagen in Hardenberg.

Geachte |aanhef| |achternaam|,

Wij heten u op 13, 14 en 15 januari van harte welkom op de VILO Relatiedagen in Hardenberg, hŤt trefpunt van ondernemers in (groot)handel, verpakkingen, intern transport en opslag. In een sfeervolle ambiance kunt u zich oriŽnteren, informatie uitwisselen, ideeŽn opdoen en contacten leggen.

U vindt hier leveranciers op het gebied van interne logistiek, verpakkingen / verpakkingsmachines, logistieke automatisering, logistieke diensten en aanverwanten. Met ruim 100 deelnemende bedrijven vindt u een representatief aanbod met tal van noviteiten. De organisatie zorgt als vanouds voor verse koffie, drinks en eten.

Tot de deelnemende bedrijven behoren onder andere: Toyota/BT, Wynmalen, Tromp Verpakking Partners, Hubtex, Crown, Cyklop, Barloworld/Hyster, Nedcon, Still, Vorktrucks, J&J lifters, Heli en Jungheinrich.

Lokatie en tijdstip: Evenementenhal Hardenberg, 13 t/m 15 januari, 14.00 tot 22.00 uur.

Gratis VIP Relatiekaart aanvragen.

Met vriendelijke groet,

Gineke van Eck
Beursorganisatie VILO Relatiedagen.

Ook een advertentie plaatsen? vraag info.

Push-logistiek en pull-logistiek: wat is dat eigenlijk?

We horen de term weleens: push-logistiek en pull-logistiek. Maar wat betekent het eigenlijk: Dat je pallets voor je uitduwt of achter je aan trekt? Nou... als je er zo over nadenkt is dat nog niet eens zo'n gekke verklaring...
Op logistiek.com gaan we eens nader op het onderwerp in, en belichten we diverse voorbeelden uit de logistieke praktijk. Lees verder.

electronische marktplaats
voor verpakkingen, verpakkingsmaterialen,
verpakkingsmachines en inpakbedrijven.

"Foute" advertentie leidt tot positieve reacties maar niet tot verkoop.

Het komt niet zo vaak meer voor: advertenties waarin vrouwelijke lichaamsdelen worden aangeprijsd, terwijl het toch echt niet gaat over bodylotion of lingerie. De opdrachtgever van deze advertentie, eerder dit jaar in een vakblad, komt er rond voor uit dat hij de advertentie heeft geplaatst om aandacht te trekken van zijn doelgroep — het idee was overigens van zijn reclamebureau. Saillant detail: vrijwel iedereen reageerde positief.
Lees verder.
© 2008-2009 Corneliszoon